Køb domæne uden webhotel

Køb domæne uden webhotel

Det kan ofte være en fordel at købe domæne uden hosting eller webhotel. Nogle gange er der bare et domæne, man må eje til senere brug. Andre gange har man sine sider liggende ved et udenlandsk webhotel, der ikke registrerer .dk domæner. Se artiklen om .dk domæner på webhotel i USA. Køb domæne uden webhotel er en udmærket strategi, hvis man skal bruge mange domæner. Det kan selvfølgelig sagtens lade sig gøre, og der findes flere muligheder.

.dk domæner køber jeg som regel ved webhosting.dk.
.com domæner køber jeg ved hexonet.net.
Alle andre domæner køber jeg også ved hexonet.net.

Køb .dk og .com domæner uden webhotel

.dk domæner kan ikke købes direkte ved dk-hostmaster, der administrerer de danske .dk domæner. De skal købes ved en af dk-hostmaster godkendt registrator. Der findes mange at vælge i mellem, og de fleste har en interesse i samtidig at sælge et webhotel. Jeg bruger som regel webhosting.dk, da de registrerer et domæne for 44 kr., som er en hel krone billigere end prisen direkte ved dk-hostmaster. Herefter sender dk-hostmaster årligt en faktura på 45 kr.

.com domæner kan købes ved en del amerikanske udbydere. I de fleste tilfælde følger dog nogle restriktioner i form af en dyrere betaling efter 1. år, eller også skal man medkøbe et webhotel.  Derfor bruger jeg hexonet.net til at administrere .com domæner. De koster kun ca. €10 pr. år (75 kr.) og man har fuldstændig kontrol med domænerne. Tilsvarende tager de fleste amerikanske udbydere som stablehost.comhostgator.com og godaddy.com ca. $13-15 pr. år (90 kr.), og danske udbydere tager mellem 110-200 kr. pr. år for samme registrering.

Køb domæner engros

Hexonet.net sælger domæner som wholesale (engros). Mange danske udbydere køber derfor deres udenlandske domæner her og sælger dem videre til dig. Hvorfor ikke spare et mellemled og købe dem selv ved hexonet.net? Deres interface virker lidt gammeldags, men til gengæld kan man lave alle de DNS indstillinger m.m., man har brug for.
Man kan også registrere .dk domæner ved hexonet.net, men det koster ca. 75 kr. pr. år. Man sparer altså 30 kr. pr. domæne pr. år ved at betale direkte til dk-hostmaster.
Har du mange domæner kan man godt spare lidt penge i det lange løb, men har du kun få, er det måske nemmere at have alle domæner samlet hos hexonet.net.

Køb domæne med webhotel

Skal du bare bruge et domæne med tilhørende webhotel, kan det i de fleste tilfælde alligevel betale sig at bruge en udenlandsk udbyder. De er ofte billigere, har færre domæner pr. server og i enkelte tilfælde servere i Europa til f.eks. .dk domæner. Se artiklen om flere domæner på samme webhotel, der handler om forskellige udenlandske og danske webhoteller som stablehost.com, hostgator.com, godaddy.com og one.com.

DEL
Næste artikelOnline backup i skyen

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here