Flere domæner på samme webhotel

Flere domæner på samme webhotel

På de fleste webhoteller og hosting udbydere er det muligt at have flere domæner på samme webhotel. Fordelen er, at man kan have mange hjemmesider liggende ved samme udbyder og derfor kun betale for et webhotel. En undtagelse er f.eks. one.com, hvor man kun kan have et domæne pr. webhotel; så det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse.

Hvorfor skal man have flere domæner på samme webhotel? Det kan være at du har flere forskellige hjemmesider, måske vil du hoste din brors, søsters, mors eller børns hjemmesider og domæner samme sted og derved spare penge; eller også har du flere forskellige stavninger af dit domæne, som alle skal linke til den samme hjemmeside.

Som vi tidligere har kigget på i artiklen om Køb domæne uden webhotel behøver domæner og webhotel ikke nødvendigvis at ligge samme sted, men det gør det selvfølgelig mere overskueligt. Fordelen ved at have domæne og hjemmeside forskellige steder er, at det er nemmere at skifte hosting udbyder. Man kan bare flytte siden og efterfølgende opdatere navneserverne til den nye udbyder. Hvis både domæne og hjemmeside ligger samme sted, skal man i nogle tilfælde flytte begge dele.

Hvad er fordelen ved at bruge en udenlandsk hosting udbyder? Det korte svar er prisen og funktionaliteten.
Har du en hjemmeside målrettet et amerikansk publikum med et .com domæne, vil en server placeret i USA være at foretrække. Er din hjemmeside målrettet et internationalt publikum, kan det være en fordel at placere den i Holland eller England, da de har den bedste direkte infrastruktur til de fleste dele af Europa samt USA. Denne hjemmeside er hosted hos stablehost.com, da de bruger et datacenter i Amsterdam og et i Phoenix, Arizona. Da denne side er hosted på et reseller webhotel med både .dk og .com domæner fandt jeg, at et datacenter i Amsterdam var den perfekte løsning. stablehost.com kører med færre sider pr. server end f.eks godaddy.com og hostgator.com og derfor er loading hastigheden på hjemmesiden de fleste steder meget lav. Prisen ved de amerikanske udbydere er nogenlunde den samme – ca. $9 pr. måned for et webhotel med ubegrænset antal domæner, og derfor vinder stablehost.com på færrest sider pr. server og placeringen af serverne. Vær i øvrigt opmærksom på antallet af sql databaser, de forskellige udbydere giver mulighed for. Skal du bare bruge tomme ekstra domæner, der linker til andre hjemmesider, er det lige meget, men skal du bruge flere hjemmesider på samme webhotel, er det en fordel at have en sql database pr. hjemmeside. Her er det vigtigt om du kan lave 5, 10, 25 eller unlimited sql databaser.

Jeg har tidligere brugt rochen.com som udbyder, indtil jeg synes, de blev for dyre. De har dog ændret deres prisstruktur, så de igen er konkurrencedygtige. Det er en bundsolid, stabil og meget hurtig udbyder med servere i London, England og Dallas, Texas. De har derfor en perfekt placering i forhold til at hoste både .dk og .com domæner. De er lige som stablehost.com gået over til Lightspeed servere, som er nogle af de hurtigste servere i øjeblikket, og jeg kunne derfor godt finde på, at prøve dem igen; men indtil videre er jeg meget tilfreds med stablehost.com.

Hvad er ulempen ved at bruge udenlandsk hosting udbyder? Placeringen af serverne kan være en ulempe.
Har du en hjemmeside målrettet et dansk publikum, vil en server placeret i Danmark i de fleste tilfælde være en fordel. Der er dog så mange andre faktorer, der spiller ind på hastigheden af siden, at det ikke altid er entydigt. En god udbyder til en enkelt lille hjemmeside med et enkelt domæne er one.com. De har en udmærket hastighed på serverne, er relativt billige og har en god brugerflade.
Jeg ville dog nok vælge enten rochen.com eller stablehost.com (Amsterdam server), og hvis det var et .com domæne registrere det direkte ved dem. Er der tale om  et .dk domæne vil jeg registrere det først ved webhosting.dk (se aritklen om Køb domæne uden webhotel) og derefter pege navneserverne over på enten rochen.com eller stablehost.com‘s navneservere.

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here